Work For Fun Hundutbildning – varje torsdag!

Work for Fun Hundutbildning

Work For Fun Hundutbildning – varje torsdag!

Ingela från Work For Fun är hos oss varje torsdag och några tisdagar!

Ni har väl inte missat att Ingela från Work For Fun håller till i vår hundhall varje torsdag. Vi är extra glada att det är just Ingela som håller i dessa kurser då vi gillar hennes hundsyn. Hennes utgångspunkt är att vi måste ta hänsyn till hundens medfödda och grundläggande behov och låta hundarna komma till tals. Ingelas specialitet är just hundar som utifrån kanske definieras som problem, hundar som gillar att ta plats eller hundar som kanske inte vågar uttycka sig själva. Dessutom vill hon att kursdeltagarna själva ska reflektera över varför hunden agerar på ett visst sätt och hur vi på ett respektfullt vis kan bemöta dem.

Ingela skriver på sin hemsida: ”Vi pratar mycket om att “tänka tillsammans” på våra kurser och utbildningar, det har blivit en stomme vi utgår ifrån. När man tvingas att tänka tillsammans behöver man också sätta ord på vad man själv tycker och tänker, det är en del av lärandeprocessen.” Du kan läsa mer om Ingelas förhållningssätt här: Den etiska kompassen.

Det går att anlita Ingela för konsultation eller privatträning men hon håller också en rad spännande kurser med maximalt 5 deltagare i varje grupp. Här är ett smakprov på aktiviteter Ingela har hos oss under nästa år.

Kurser i Rottne Hundhall:

Förberedande Agilitykurs – denna kurs håller Ingela på tisdagarna och startar den 2 februari. Det är den enda av hennes kurser ni anmäler er direkt till oss. För övriga kurser anmäler ni er via Work For Fun. Följ bara länkarna nedan!

Träningsgrupp i rallylydnad med start 21 januari. Du väljer själv vilka datum du vill vara med, om du bara vill gå nån gång eller alla tillfällen.

Vardagsutmaningar och Hundmöten med start 10 februari. Kursen består av en introduktion online, gruppträningar och 2 privata halvtimmar med enbart fokus på just dig och din hund. Har du något vardagsproblem du behöver hjälp med så kan detta vara kursen för dig. Introduktionen som är online via zoom kan du gå separat med.

Eller varför inte vara med i en träningsgrupp för valpar och unghundar. Även här kan du välja vilka datum du vill vara med och varje datum har ett eget tema. Denna kurs kan du absolut gå även om du gått eller går någon annan valpkurs. Vi rekommenderar också Ingelas onlineföreläsning Valputveckling för trygga tassar.

Föreläsningar online via Zoom:

Dessa föreläsningar kan du kombinera med kurserna eller träningsgrupperna ovan men du kan också delta på dem separat. Perfekt om du bor långt från oss.

Valputveckling för trygga tassar. Tisdagen den 26/1 klockan 19.00 – 21.00. Vi rekommenderar den till alla som skaffat valp oavsett vilken valpkurs du går eller har gått. Att förstå valpens behov och utveckling är lika viktigt för den vane hundägaren som för nybörjaren. Det är så lätt att man hamnar i gamla hjulspår och hanterar situationer så som man alltid gjort.

Vardagsutmaningar och Hundmöten. Tisdagen den 10/2 klockan 19.00 – 21.00. Så här skriver Ingela själv om föreläsningen: ”I mitt arbete som problemhundsutredare möter jag många hundägare som har hamnat i fällan att de skuldbelägger både sig själv och ibland även hunden. Kvällen handlar om förståelse, acceptans men även om att bryta mönster, hjälp till självhjälp och att se situationer ur olika synvinklar.”

Vem är Ingela?

Work For Fun HundträningIngela Wik är legitimerad lärare i specialpedagogik och har sedan 2005 arbetat professionellt med hund. Hon har inriktat sig på individanpassad pedagogik mellan hund och förare och har många års erfarenhet av hundars beteende. Fördelen med Ingela som instruktör är att hon är lärare i botten samtidigt som hon har en gedigen hundkunskap. Missa inte att läsa Ingelas text: Den etiska kompassen.

Vi säger välkommen till Ingela och välkommen alla hundägare som får möjlighet att boka in sig på någon av hennes kurser och föreläsningar. Kika gärna in på Ingela hemsida Work For Fun för där hittar du ännu mer spännande aktiviteter. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag älskar när små hundföretag kan samarbeta och lyfta varandra. Jag ser oss inte som konkurrenter utom som kollegor. Målet är ju trots allt att ge våra hundar ett ännu bättre liv.

 

 

 

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *