Vi på CSiGORA – Magnus Gustafsson

Magnus Gustafsson och Ragnar

Vi på CSiGORA – Magnus Gustafsson

Presentation av Magnus Gustafsson

 Vem är jag?

Ragnar
Ragnar min vän i vått och torrt!

Jag heter Magnus Gustafsson och håller lite olika kurser hos CSiGORA. Hittills har det blivit mest valpkurser, men hoppas det blir fler kurser i allmänlydnad framöver. Jag är uppvuxen på ett lantbruk, så djur har jag jobbat med sedan jag var liten. Vi hade även bordercollie under större delen av min uppväxt.

För tillfället har jag en storpudelkille på ca 3,5 år som jag hänger med i stort sett dygnet runt. Vi går så mycket kurser vi kan inom så många discipliner som möjligt. Dels för att det är kul , men oxå för att hitta nya sätt att träna på.

Utbildningar

Jag är utbildad till valp- och allmänlydnadsinstruktör. Just nu utbildar jag mig även inom hundfilosofi. Ett område som jag tycker är väldigt intressant. Det handlar om hur vi på ett etiskt sätt kan leva med våra hundar och träna på ett sätt som både vi och våra hundar mår bra av. Både fysiskt och psykiskt.

Min gymnasieutbildning gjorde jag på lantbruksskola. Inte så mycket hundutbildning där på den tiden fövisso. Trots det har jag väldigt stor nytta av den utbildningen i umgänget med hundar. Jag valde ganska tidigt bort karriären som lantbrukare och ägnade istället många år inom träindustrin. Där fick jag en hel del internutbildningar att hantera grupper och gruppdynamik. Detta har jag stor nytta av i mitt arbete som hundinstruktör.

Parallellt med arbetslivet har jag även ägnat mig åt mitt andra stora intresse, nämligen dans i olika former. Där har jag varit och är instruktör inom några discipliner. Det har gett mig många tillfällen till utbildningar inom instruktörsrollen. Något jag har mycket nytta av som instruktör på både dans och hundkurser.

Magnus Gustafsson- Hundinstruktör hos CSiGORA
Magnus Gustafsson – Hundinstruktör

Mina hundkurser

Jag håller som sagt framförallt valpkurser hos CSiGORA, vilket jag tycker är jättekul. Att få möjligheten att hjälpa hundar och människor att fungera bättre tillsammans är det roligaste som finns!

Jag delar också CSiGORAs grundläggande värderingar kring hundsyn och hundträning med belöningsbasererad träning och respekt för hundens egna behov. Framöver planeras det för fler kurser i allmänlydnad. Hoppas vi ses!

Comment (1)

  • Kicki Reply

    Gått kurs for Magnus och han är både pedagogisk och rolig! Bra tänk och hundsyn och massor av tips!

    2 april, 2024 at 16:44

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *