Vilket är bästa hundgodiset?

Vilket är bästa hundgodiset?

Vilket är bästa hundgodiset?

Vilket är bästa hundgodiset?

Vilket är bästa hundgodiset? Ja, det beror på vad din hund gillar, tål och syftet med godiset. Om din hund tål det så är ju variation allra bäst. Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna vi på CSiGORA får om hundgodis. (FAQ – frequently asked questions).

Fråga: Vilka typer av hundgodis erbjuder ni?

Svar: Vi erbjuder ett brett utbud av hundgodis där vi fokuserar på framförallt svenskt hundgodis och frystorkat godis utan tillsatser.  Vi har även en hel del träningsgodis som ska vara riktigt smakrikt, mjukt och lätt att dela. Här är några tips på riktigt bra träningsgodis som är såväl smakrika som nyttiga: Carnilove soft snacks, Monster Dog training treats Goat och Whesco Naturligt träningsgodis.

Fråga: Är det bra att ge hunden godis?

Svar: Eftersom vi förespråkar belöningsbaserad träning så är vårt svar ett tydligt Ja! Det är klart att även hunden ska få godis ibland. Här får vi ta hänsyn till vad hunden tål, hundens hull och hur vi ger hunden godiset.

Att muta hunden med godis för att göra något den ogillar är inte särskilt lyckat. Det kan göra hunden rädd om den passerar gränsen för vad den klarar av. Godis ska vara glädje för hunden! En glädje som också kan smitta av sig på situationen och en känsla av att lyckas. Endorfiner i kroppen. Det finns flera aktiveringsleksaker som man kan lägga i godis, snuffelmattor och olika spel. Du kan gömma godis i skogen och göra ett godisträd. Men givetvis bör du även ha godis i fickan på promenaden och träningen. Frågan är vilket är bästa hundgodiset?

Fråga: Vilka ingredienser innehåller ert godis?

Svar: Vårt hundgodis är tillverkat av högkvalitativa och naturliga ingredienser som kött, fisk, grönsaker, frukt eller insektsprotein. Allt hundgodis genomgår noggranna kvalitetskontroller och testas innan de når våra hyllor. Då vi har ett brett utbud av olika proteinkällor tror vi att du kan hitta det just din hund gillar.

Fråga: Finns det hundgodis som passar för hundar med allergier eller känslig mage?

Svar: Ja, vi erbjuder hundgodis som är speciellt framtaget för hundar med allergier eller känslig mage. Om din hund genomgår fodereliminering så kan vi hjälpa dig att ta fram de sorter just din hund ska äta. Generellt sett brukar hundar tåla annorlunda proteiner som häst eller känguru bättre än exempelvis kyckling och gris.

Många hundar mår också bra av viltkött och vildfångad fisk. Det handlar ofta om att hålla nere protein och fetthalten i godiset. Man kan absolut ge en del av hundens dagsranson av mat som godis också. Här är tips på godis som många hundar med känslig mage tål:

Observera att vi inte kan garantera vad just din hund tål, följ veterinärens råd i första hand. Vi kan alltid ge tips utifrån de fakta vi får från dig men det ska inte ses som annat än råd på vägen.

Fråga: Finns det hundgodis som hjälper till att främja tandhälsan hos min hund?

Svar: Ja, vi erbjuder hundgodis som är speciellt utformat för att främja tandhälsan hos hundar. Det handlar framförallt om att undvika godis med socker och spannmål och välja naturligt torkat kött eller tugg med fibertrådar. Hårt godis som hunden får tugga är också bättre för tandhälsan än mjukt godis. Ge hunden rejäla tuggben regelbundet och borsta hundens tänder så ska du inte behöva oroa dig. Har hunden redan fått tandsten så behöver du kanske testa denna effektiva tandstensborttagare: Ultrasonic tooth Cleaner. Vi har även hundgodis som är tillverkat för att minska plack och tandsten. Du kan exempelvis dela Monster Dental Chew i mindre bitar eller ge dem som de är.

Fråga: Har ni något extra gott hundgodis?

Svar: Hundar har precis som oss olika smak och föredrar olika konsistenser.  Vissa hundar älskar fisk medan andra ratar det. Ibland kan även dagsform påverka. Det finns dock några sorter som vi märkt att hundarna går igång lite extra på. Det är gärna lite mjukare konsistens, doftar (utifrån hundens nos) extra gott och hög kötthalt. Naturis belöningskorvar är ett hett tips som även är väldigt prisvärt. Du delar korven i småbitar och fryser in det du inte behöver de närmaste dagarna. På topplistan finns även Sund Hundmats elitbitar, 2pets Hjortkuber, Platinum Click-Bits och Let’s Bite Meat Snacks Puppy. Listan kan göras hur lång som helst. Saknar du någon favorit här? Skriv gärna en kommentar nedan, vilket hundgodis just din hund älskar.

Fråga: Kan jag få rekommendationer om vilket hundgodis som passar bäst för min hunds behov?

Svar: Absolut! Det är vår vanligaste fråga men som kräver ett individuellt svar. Vi behöver ta hänsyn till aktivitetsnivå, hull, syftet och vad hunden gillar. Är du osäker på vilket godis du ska köpa kan du tala med vår kunniga personal i butiken eller via mejl.  Du kan också välja storpack godis där vi plockar ihop en variation som vi tror din hund kan gilla. I beställningen kan du lägga till hur stor din hund är och om den har några allergier.

Vilket är bästa hundgodiset?

Hoppas att du fått svar på några av dina frågor. Tveka inte att kontakta oss för personlig rådgivning. Har du fler funderingar eller önskemål får du gärna höra av dig till oss på: info@csigora.com

Glöm inte att skriva en kommentar vilket godis just din hund gillar bäst. Det kan vara ett bra tips för andra hundägare som kan få en ännu bättre uppfattning om vilket som är bästa hundgodiset.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *