Vi på CSiGORA – Frida Herbertsson

Frida Herbertsson - hundinstruktör hos CSiGORA

Vi på CSiGORA – Frida Herbertsson

Presentation av Frida Herbertsson

Vem är jag?

Mitt namn är Frida, och jag syns främst som hundinstruktör på CSiGORA, även om jag ibland även har hand om butiken. Jag bor ute på landet utanför Åseda tillsammans med mina två hundar, min sambo och vår lilla dotter. Mina hundar, Ellie (australian shepherd) och Eros (Briard) är navet i allt jag gör inom hund. Att bara kalla dem mina bästa vänner är en ren underdrift, de är oumbärliga för mig och är utöver mina bästa vänner även självklart fullvärdiga familjemedlemmar, men de är också mina kollegor. De ses ofta på mina kurser i olika sammanhang där de hjälper mig för att deltagarna ska få ut mesta möjliga ur varje kurstillfälle.

Hundar har alltid varit en stor del i mitt liv, men det var först när jag skaffade Ellie som intresset på riktigt fick en av huvudrollerna i mitt liv. Med en känsla av att vilja lära mig mer så utbildade jag mig till hundinstruktör inom valp- och allmänlydnad, för att sedan bara vilja fortsätta. Idag är jag utöver instruktör i valp- och allmänlydnad även utbildad instruktör inom hundsporterna Freestyle och Heelwork to music (HtM), Trickinstruktör och jag har även fullföljt min drömutbildning och är legitimerad Beteendecoach/hundpsykolog. Sedan januari 2024 har jag även ett eget registrerat företag som heter HundSikte, där jag bland annat erbjuder hembesök som beteendecoach/hundpsykolog. Det bara att haffa mig om ni behöver hjälp inom detta ämne!

Mina hundar

Ellie är en cool tant med en enorm humor, hon tar hela världen med sina två tassar och agerar som min högra hand i allt vi gör. Tillsammans har vi dansat oss igenom freestyletävlingar, kört otaliga rallylydnadsrundor och Ellie var under många år en certifierad eftersökshund hos Missing People, där vi deltog i många sök efter försvunna människor. Vart man än ser mig så ser man Ellie bredvid. Vi har alltid varit oskiljaktiga och kommer så förbli. Eros är lugnet själv, men med en glädje som inte går att ta miste på. Han älskar att jobba nära mig, och därför håller vi mest på med rallylydnad och HtM, men det Eros är främst inriktad på är att vara stöttepelaren när vi är ute och jobbar inom beteendecoachning. Han är helt fantastisk på alla plan, och även han syns ständigt vid min sida vad vi än tar oss för.

Frida Herbertsson med Ellie och Eros
Frida Herbetsson med Ellie och Eros

Mina kurser

Jag håller främst kurser inom olika hundsporter som rallylydnad, freestyle, trickkurser, prova på hundsporter mm, men även andra kurser som exempelvis valpkurser dyker upp då och då. Det som jag har som ett genomgående tema i alla mina kurser är att rätt känsla ska hittas hos varje enskilt ekipage, som därifrån bygger upp ett starkt samarbete och djup förståelse mellan ägare och hund. Inget ekipage är det andra likt, och därför är vikten av individanpassad träning oerhörd. Utöver kurser har jag även diskussionskvällar som vi kallar för ”hundsnack” med olika teman. Här kommer en hel del hundpsykologi in och vi arbetar oss tillsammans igenom olika ämnen genom en miniföreläsning, diskussionsfrågor och snack om olika scenarion.

Jag lever min dröm varje dag som jag är på jobbet, då jag älskar att få arbeta med hundar och deras ägare! Jag hoppas vi ses! /Frida Herbertsson

Comment (1)

  • Cissi Reply

    Första gången jag kom i kontakt med dig var när du hade en dag prova-på-rallylydnad hos Csigora. Jag blev väldigt nöjd med hur du var som instruktör så jag anmälde mig till en tävlingsförberedande rallylydnad förra året. Där var du precis så bra som jag hade upplevt på prova-på-dagen, du ser varje ekipage för sig och ge just dom rätt förutsättningar för att lära sig och utvecklas. Precis så vill jag ha en instruktör!
    Det är lite för långt till Csigora för mig egentligen men då jag gillar både Csigora och framför allt dig som instruktör så får man ha överseende med det ❤️.

    30 januari, 2024 at 14:37

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *