Vi på CSiGORA – Christina Klosterberg

Christina Klosterberg med sina hundar

Vi på CSiGORA – Christina Klosterberg

Presentation av Christina Klosterberg

Vad jag gör på CSiGORA

Jag, Christina Klosterberg, driver CSiGORAs Hundcenter. Jag har det övergripande ansvaret för hela organisationen. Till hjälp har jag ett fantastiskt team som ser till att företagets värderingar genomsyrar såväl produktutbud, kurser, kundtjänst, nätbutiken och vår fysiska butik. Jag sköter även ekonomi, administration och marknadsföring. Om du ringer kundtjänst kommer du direkt till mig om du väljer ekonomi och kurser eller om personalen i butiken inte hinner att svara. Jag hoppar även in rent praktiskt på de olika delarna i företaget så du kan även hitta mig i butiken eller på lagret där jag packar varor.

Min bakgrund

Jag har en magisterexamen i sociologi och har även gått hela forskarutbildningen även om jag aldrig doktorerade. Innan jag startade företaget arbetade jag på nuvarande Linnéuniversitet (dåvarande Växjö universitet) där jag undervisade i sociologi med inriktning mot kultursociologi och socialpsykologi. Jag arbetade också på Centrum för kulturforskning och var därefter verksam vid forskningsprofilen Entreprenörskap. Mitt huvudfokus var normkritik och normgränser om det så handlade om unga tjejer som riskerade att hamna i utanförskap eller ungt entreprenörskap. Bland annat studerade jag hur cirkus utvecklats och förändrats som en spegling av samhället. Med samma metod kan man också förstå hundars förändrade livsvillkor.

Hundar alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag har bland annat fött upp kuvasz och puli i över 20 år och fått SKK:s finaste utmärkelse Hamiltonplaketten för min uppfödargärning. Dessutom har jag varit engagerad i olika hundklubbar, suttit i olika hundrelaterade styrelser, varit avelsråd och redaktör för hundtidskrifter. Vidare har jag utbildat mig till hundinstruktör och deltagit på flera hundrelaterade konferenser. Något som legat mig varmt om hjärtat är att se till hunden i sig och inte enbart för att tillfredställa våra mänskliga behov. Hur kan vi människor se hunden som en individ med egna önskemål? Det är tankar och värderingar som också ligger till grund för CSiGORAs verksamhet, vilka produkter vi tar in (och absolut inte har) samt vilka kurser och pedagogik vi erbjuder hundägare.

Som föreläsare

Med min bakgrund som sociolog ihop med mitt hundintresse har jag uppmärksammat att, trots den ökade flod hundböcker och forskning som kommit de senare åren, finns ett kunskapsglapp när det gäller att förstå varför hunden gör som den gör i vårt samhälle. Eller kanske framförallt när hunden inte uppför sig som vi förväntatar oss att vi vill att den ska göra i olika situationer. Jag ser helt enkelt ett behov av sociologiskt tänk inom hundvärlden. Inte istället för etologi, beteendevetenskap eller hundpsykologi, utan som ett komplement, för att nå djupare förståelse för hunden i människans värld. Av den anledning föreläser jag också för de som arbetar inom hundrelaterade yrken eller utbildar sig till exempel hundpsykologer. Givetvis är min egen personal inget undantag.

Till vardags

Till vardags pendlar jag mellan vårt hus på landet utanför Växjö och vår lägenhet i Stockholm tillsammans med vår katt och två hundar. Jag kommer från Stockholm från början men blev förälskad i småland när jag började studera på det som då var Högskolan i Växjö. Om jag ska vara ärlig så är det i huset på det småländska höglandet, med sina djupa skogar och många sjöar, jag trivs bäst. Kanske för att mina hundar gör det och gillar friheten att kunna gå ut och in som de vill i huset och ha naturen runt knuten. Sen är det nära till jobbet dit hundarna älskar att följa med. Hos mig bor just nu Talley som är en australian shepherd och Czarek som är en puli.

Christina Klosterberg trivs bäst i skogen med sina hundar
Christina Klosterberg trivs bäst i skogen med sina hundar

Det är spännande att ha en Aussie i huset då jag är van vid mer självständiga hundtyper. Talley vill gärna träna och hitta på saker tillsammans, medan Czarek kan sysselsätta sig själv på ett anant sätt. Talley är också en känsligare individ som noga väljer sina vänner. Czarek är, som andra puli, rätt kaxig och fysisk även om han är en mjukis längst inne. Det är mycket fasad och teater när Czarek uttrycker sig. Vår katt har även genomskådat killarna. Hon pysslar om och tvättar Talley medan hon gärna busar med Czarek och ger honom en och annan tass på nosen.

Mina intressen

Förutom mitt djurintresse gillar jag att hänga med min man, Dan Porsfelt, och mina tre vuxna barn (Robin, Alice och Linnéa).  Vi gillar att resa, diskutera, lyssna på musik och gå på spelningar ihop. Dan är doktor i arbetsvetenskap och har också hjälpt till en hel del på CSiGORA men arbetar nu på Vetenskapsrådet. Dan är också mitt bollplank när jag förbereder mina föreläsningar. Även mina barn är på olika sätt engagerade i företaget och Alice arbetade flera år hos oss innan hon fortsatte med sina studier.

Precis som jag fokuserat på normgränser i mina studier blir jag även till vardags nyfiken på såväl människor som djur som går sin egen väg. Det är lite vem jag, Christina Klosterberg, är och hur mitt liv ser ut. Till sist vill jag säga att jag är lyckligt lottad som får jobba med det jag brinner för. Jag älskar mitt jobb. Men utan mitt team på CSiGORA och min familj hade inte företaget vuxit och blivit det hundcenter det är idag. CSiGORA är hundbutiken som bryr sig, där hundarnas välfärd är viktigast av allt.

Kontakt

Har du några frågor får du gärna höra av dig till mig. Det gäller även om du är intresserad av mina föreläsningar. Jag föreläser gärna för hundklubbar, hundföretag eller om du driver någon form av hundrelaterad yrkesutbildning.

Jag nås på: info@csigora.com eller 070-8988360.

Jag och mina hundar Talley och Czarek finns även på instagram:

@christinaklosterberg
@c.b. talleyrand
@czarek_the_puli

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *