Vi på CSiGORA – Christel Nilsson

Kuvasztiken Fanta är en tuff tjej som gillar äventyr!

Vi på CSiGORA – Christel Nilsson

Presentation av Christel Nilsson

Vem är jag?

Jag heter Christel Nilsson och är egentligen inte anställd av CSiGORA utan frilansar som hundinstruktör på en del kurser. Kanske de flesta förknippar mig med nosework. Det är en sport jag verkligen brinner för. Det är både fysiskt och mentalt stimulerande att låta hunden få använda sin nos och det är framförallt så himla kul.

Christel och Bella
Christel och Bella

Jag har varit aktiv hundinstruktör i 40 år och är i utbildad via Svenska Brukshundsklubben i valp- och allmänlydnad, viltspår, rallylydnad, agility, bruks, valputveckling samt specialkurser i sök och spår. Förutom att hålla kurser, har jag varit aktiv inom föreningslivet, som funktionär, styrelsearbete och hjälpt till på tävlingar och prov. Hundar och hundträning har genom alla år varit min stora hobby.

På senare år har jag utbildat mig till berikningskonsult, kantarellsöksinstruktör och blivit cerfifierad noseworkinstruktör och doftprovsdomare via Svenska Noseworkklubben. Jag är också certifierad brandvarningsinstruktör via Anders Hallgren. Att utbilda hunden till sin privata brandvarnare är säkrare än vanliga mekaniska brandvarnare och det är så jättekul att träna. Hör av dig till info@csigora.com om du är intresserad, vi drar igång en kurs så fort vi har minst fyra intresserade.

Här kan du se när Sverige television var hos oss och filmade hur jag tränar hundar att hitta kantareller. Jennifer som gått kurs hos mig kan knappt gå i skogen utan att hennes hund hittar nya kantarellställen. Se här: Hunden Hjärtat hittar hemliga platser för kantareller.

Mina hundar

Jag har känt Christina som driver CSiGORA i drygt 15 år nu. Det började med att jag skaffade mig min första kuvasz Bella som var en fodervärdstik till Christina på kennel CSiGORA. En helt underbar tik och när hon fick valpar fick en av småttingarna följa med hem, Lilla Loppa.

Unghundskurs medChristel Nilsson
Christel med sina kuvaszer Bella och Loppa

Christina och jag har hunnit bli goda vänner, åkt på hunduställningar ihop och vi har båda varit aktiva i Svenska kuvaszklubben. Det innebär att jag på nära håll sett företaget växa från en kennel med källarbutik till det hundcenter det är idag. Jag var också den som höll den allra första hundkursen här på CSiGORA och jag trivs verkligen att vara här och träffa alla trevliga kursdeltagare och hundar. Idag håller jag framförallt kurser i nosework, rallylydnad, valpkurser och nu även agility. Det ska bli jättekul att komma igång med agility igen!

Tyvärr finns inte kuvasztikarna Bella och Loppa med oss längre. Många menar att man inte kan träna med kuvasz men dessa tjejer tränade såväl rallylydnad som nosework. Jag utbildade dem även till brandvarningshundar. Nu har jag en ny liten kuvaszvalp vid namnet Fanta som kommer från Kennel Fehér Azálea. Det är en otroligt vacker men tuff och envis tjej.

Fanta praktiserar i butiken medan matte har kurs
Fanta praktiserar i butiken medan matte har kurs

Jag har fastnat för just rasen kuvasz men har tidigare haft många olika raser som exempelvis västgötaspets, labrador, schäfer, golden retriever, bearded collie, mudi samt en border och labbeblandning. Som ni förstår gillar jag de flesta hundar och alla är välkomna på mina kurser. Förutom mitt hundintresse är jag biodlare, gillar att odla och fixa i mitt växthus, läsa och lyssna på musik. Jag åker gärna på spelningar och missar aldrig Visfestivalen i Västervik.

Hoppas vi ses på några av mina kurser framöver!

 

Comments (2)

  • Catharina Wessman Reply

    Vi har gått både nosework, unghundskurs, Seniorkurs och rallylydnad för Christel och är mer än nöjda! Lyhörd och påhittig skulle jag säga är hennes bästa egenskaper 😊👌

    28 september, 2023 at 16:16
  • Pernilla Magnusson Reply

    Att gå på nosework för Christel är som att gå på tivoli! Vi går mer än gärna på fler kurser för Christel!!

    29 september, 2023 at 09:41

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *