Taste of the Wild hundfoder

Taste of the wild hundfoder

Taste of the Wild hundfoder

Taste of the Wild hundfoder har noggrant utvalda ingredienser

Ni kanske har märkt att det har smugit in en nyhet på hundmatshyllorna hos oss? Nämligen Taste of the Wild! Så vi tänkte att det var på tiden för en ordentlig presentation. Taste of the Wild är ett familjeägt företag som fokuserar på att göra hundmat som efterliknar det som hunden hade ätit i det vilda. För att komma fram till det så har man utgått från vad hundens förfäder vargen äter, och det är väl inte direkt någon nyhet att det främst är kött. Med den vetskapen innehåller Taste of the Wild en stor andel kött av hög kvalité och där varje ingrediens har en specifik mening och funktion.

Hur tillverkas Taste of the Wild hundfoder?

Varje recept av Taste of the Wild är framtagna med hjälp av veterinärer och nutritionister för att uppfylla specifika näringskrav och följa strikta kvalitets- och säkerhetsstandarder. Maten tillverkas i USA i toppmoderna anläggningar och går igenom en mängd olika kvalitetstester som säkerställer att det är hälsosamt, säkert och näringsrikt. Alla ingredienser i Taste of the Wild är hållbara och humant odlade. De använder sig endast av ett fåtal noggrant utvalda pålitliga leverantörer när de köper in sina råvaror. I hundmaten hittar du bland annat viltkött som har gått på betesmark, bison och nötkött, hållbar lax, öring samt burfri kalkon och anka. Foderkulorna i Taste of the Wild är ca. ø 1 cm i alla sorter, med undantag till valp och småhundar där kulorna är ca. ø o,5 cm.

Hur testerna hos Taste of the Wild hundfoder går till

Varför just Taste of the Wild?

Vi på CSiGORA har länge funderat på att ta in ett nytt hundfoder i butiken, och ska vi vara helt ärliga så var faktiskt första tanken att ta in Acana. Men så frågade en kund oss om vi inte kunde ta in Taste of the Wild istället! Många kunder har dessutom berättat att de bytt ifrån Acana till Taste of the Wild, då det är en liknande produkt men till ett bättre pris. Taste of the Wild är till dig som letar efter ett spannmålsfritt foder med hög smaklighet och med rena ingredienser utan massa utfyllnad.

Det finns totalt nio olika sorter av Taste of the Wild, varav två är rena valpfoder. Det finns även en sort som är helt anpassad till småhundar med mindre foderkulor, Appalachian Valley. Trots att det finns två valpfoder är majoriteten av Taste of the Wilds foder anpassade till hundar i alla livsstadier. Det innebär att du exempelvis kan ge Sierra Mountain även till din valp. Vi rekommenderar dock först och främst att man ger ett rent valpfoder till småvalpar såsom High Prairie Puppy, men när din hund kommit in i unghundsperioden kan du med fördel köra på en annan sort som passar både valp & vuxen. Dessa sorter innehåller inte lika mycket fett eller energi, men täcker fortfarande upp näringsbehovet till din unga hund. Letar du efter ett foder som är helt kycklingfritt så finns Pacific Stream som endast är baserat på fisk.

Intervju med Christel Nilsson om sin kräsna hund Loppa

Taste of the Wild
Loppa med sin favoritmat Taste of the Wild High Prairie!

Vår instruktör Christel Nilsson har länge befunnit sig i hundmatsdjungeln. Loppa är en kuvasz på 11 år som blivit extremt kräsen! Hon har provat massor av olika märken av torrfoder men även färskfoder. Just nu är det enda torrfodret som går hem hos henne Taste of the Wild High Prairie. Jag har gjort en kort intervju med Christel för luska ut vad som är så himla bra med just Taste of the Wild.

  • Hur kommer det sig att du valde just Taste of the Wild?

Dels för att det fanns annorlunda proteinkällor såsom med bisonkött, men också för att det är ett foder som försöker efterlikna det naturliga så mycket som möjligt. Det finns inga konstiga tillsatser eller några utfyllnadsingredienser. Sen var jag också nyfiken på att prova det då jag redan testat så många olika märken som hon inte åt. Jag blev positivt överraskad att hon åt det och fortfarande äter det! Dessutom tycker jag att det är ett foder som ligger förhållandevis bra i pris med tanke på kvalitén.

  • Beskriv Loppa, hur kräsen är hon egentligen?

Hon är både kräsen, bortskämd och en finsmakare. Hon har inte alltid varit såhär, men när vi fick ta bort vår gamla hund och hon blev ensamhund så slutade hon att äta. Då provade jag verkligen allt, och hon fick bara ”godare” och ”godare” mat, som nu i efterhand kanske egentligen gjort henne ännu mer kräsen. När jag ska ge något till henne tittar hon bara på mig som att ”Ska jag verkligen äta det här?”, eller så tar hon det och släpper det på marken eller går iväg. Det behöver inte vara just mat, utan gäller även tuggben och hundgodis också. Jag vet inte hur mycket mat och tuggben jag fått slänga eller ge bort…

  • Vad tycker du är viktigt när du väljer foder?

Jag tycker det är viktigt att ge ett spannmålsfritt foder för jag anser inte att hundar är ämnade att äta massa spannmål. Det ligger inte i deras natur, och de flesta foder med spannmål har det mest bara som bukfylla känns det som. Ingen riktig funktion. Jag försöker också i den mån det går att undvika kyckling. Egentligen skulle jag vilja ha ett helsvenskt foder, men jag har tyvärr inte hittat något som både faller Loppa och mig i smaken. Hon är ju trots allt kräsen, så där får jag kompromissa lite.

  • Hur tycker du att fodret har funkat?

Det har funkat jättebra tycker jag! Hon har en skål framme hela tiden så hon tar en tugga av då och då. Vilket är ett bra betyg för vanligtvis kan det bara ligga där i skålen tills det blir dåligt. Det känns så skönt att hon äntligen äter och får i sig det hon behöver. Hon är väldigt fin i magen, har bra päls och jag upplever att hon fäller mindre.

Just nu till kampanjpris på Taste of the Wild: Köp 2 kg för 149kr (ord.pris 249kr)

Kanske blir även du nyfiken på att testa Taste of the Wild? Du kanske också har en riktigt kräsen hund, eller är kräsen själv i valet av foder. Då har vi just nu ett toppenerbjudande: Köp 2 kg för 149 kr (ord. pris 249 kr). Dessutom får du 50 kr rabatt på ditt nästa köp ifall du köpt en 2 kg säck ifrån kampanjen! Visa då bara upp påsen du köpte för 149 kr till oss i kassan eller skicka en bild till vår mejl på info@csigora.com om du handlat i e-handeln. Varje 2 kg påse som är till kampanjpris har en klisterlapp på sig. Erbjudandet gäller till 22 mars 2023. Så passa på du med!

Du kan antingen köpa fodret i vår fysiska butik i Rottne utanför Växjö (bussen stannar utanför) eller beställa via nätbutiken. Är det något som är slut eller saknas så skickar du ett mejl till oss så löser vi det. Observera att just denna introduktionskampanj endast pågår till den 22 mars 2023. Men även utan kampanjpris är detta ett väldigt prisvärt foder om man tänker på vilken hög kvalitet fodret har samt att det funkar även för de mest kräsna hundarna. För trots allt spelar det ingen roll hur bra fodret är om hunden inte gillar det!

Text och bild: Julia Petersson

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *