Vi på CSiGORA – Maria Jämtenstål

Maria Jämtenstål

Vi på CSiGORA – Maria Jämtenstål

Presentation av Maria Jämtenstål

Vem är då Maria Jämtenstål?

Maria heter jag och min riktiga hundresa började 2009 när jag valde att flytta drygt 54 mil för att börja hundgymnasium. Med mig hade jag Ella, en jaktlabrador och tillsammans upptäckte vi hundvärlden och hur fantastisk den kan vara.

Maria Jämtenståls första hundar Ella och Ivanhoe
Maria Jämtenståls första hundar Ella och Ivanhoe

Tyvärr gick Ella bort i augusti 2012 och Ivy gick hastigt bort maj 2016. Jag åkte då till Skåne och hämtade hem Bondi. En vild och sprallig tvååring som var redo att upptäcka världen. Två år senare flyttar papillonen Azton hem till oss.

Marias papillon Bondi
Marias papillon Bondi

Jag brinner för hund och andas hund, jag vet inte vem jag är om jag inte har en hund vid min sida. Tiden på hundgymnasiet förändrade mitt liv och jag fick verkligen se vad hund betyder för mig och hur jag kunde kombinera mitt liv med hund. Att sedan få anställning på CSiGORA gav mig det bästa liv jag kunde tänka mig. Jag har med mig hundarna varje dag på jobbet och har dessutom tillgång till hundhall.

Sedan jag började på CSiGORA så har jag utbildat mig till instruktör för valp- och allmänlydnad, balansbollsträning för hund, blodspår för berikning. Utöver det har jag vidareutbildat mig i fysträning för hund samt deltagit på flera kortkurser och föreläsningar på temat hund. Dessutom brinner jag för rallylydnad och tävlar i det med båda hundarna.

Vad jag gör på CSiGORA

Nu har ni fått min bakgrund så nu ska ni få veta vad jag och hundarna sysslar med här på jobbet. Faktum är att jag började arbetsträna på CSiGORA redan 2016. Det var på den tiden butiken fanns hemma i Christinas källare och i första hand var en nätbutik. Så jag började tidigt lära mig allt om företaget och framförallt näthandeln. Jag var med och letade lokal när vi inte längre fick plats hemma hos Christina och jag var med när vi flyttade hela lagret och byggde upp butiken i Rottne.

Näthandeln: Det är jag som kommer först till företaget på morgonen och den som tar emot morgonleveranserna måndag till torsdag. Det första jag gör är att plocka ihop alla beställningar vi fått i nätbutiken för att sen packa och frankera alla beställningar.  Är det många ordrar får jag hjälp av mina kollegor.

Butik: Klockan 11 öppnar jag den fysiska butiken och den som hjälper dig som vill handla till klockan 13. Fram tills dess har jag även hand om kundtjänst via mejl och telefon. Så om du ringer företaget på förmiddagen är det mig du pratar med.

Inköp: Jag är även inköpsansvarig och tillsammans med Julia planerar vi vilka varor vi ska ta in och vad vi måste sälja ut. Att sköta inköp är otroligt roligt men även svårt, för vi vill ta in produkter som vi står för och som är riktigt bra. Det är viktigt att det är sånt som hundarna mår bra av.

Marias papillon Azton
Marias papillon Azton

Kloklipp: Det är också jag som sköter om kloklipp på förmiddagen. Jag har framförallt stamkunder som kommer regelbundet. Behöver även du hjälp med kloklipp kan du ringa eller mejla. Har din hund stora problem med kloklipp rekommenderar jag att du först vänder dig till en veterinär. Här kan du läsa hur jag jobbar med kloklipp: Kloklipp på Hundens villkor!

Kurser: Inte nog med det. Ibland håller jag även kurser. Det är då främst rallylydnad, valpkurs och privatträning i balans. Planen är att i framtiden skapa valpkurser enbart för små hundar och vidareutbilda mig till instruktör i fler hundsporter.

Förutom att träna och tävla med mina papillon så gillar jag även att åka på hundutställningar. I första hand ställer jag ut Bondi, men även Czarek som ägs av Christina. Det händer att jag även hoppar in som handler åt andra när det behövs. Som ni förstår är hundar  mitt liv och jag är därför glad att jag arbetar på CSiGORA. Dit kan jag ta med mina hundar varje dag, har supertrevliga arbetskompisar och kan förena mitt arbete med min hobby.

 

Min Ella - hon som jag startade min hundresar med!
Min Ella – hon och jag som startade denna hundresa ihop!

Comments (4)

 • Maria Björk Reply

  Snabbtänkt och vet alltid vilka hundprylar man pratar om och vet varifrån de går beställas in till butiken 😎

  16 juni, 2023 at 11:59
 • Sofia Rappe Reply

  Tack för alla givande valplektioner med vår energifyllda och supernyfikna jakthund. Vi kände att Maria alltid var full av förståelse för både hunden och oss hundägare och gav oss många bra övningar och tips till olika situationer. Roliga och fina kurser hos Csigora med Maria, rekommenderas varmt.

  17 juni, 2023 at 07:33
 • Marie Reply

  Maria du är proffsig, hjälpsam och alltid glad!😃
  Du hittar alltid lösningar för mig och mina hundar!

  17 juni, 2023 at 09:58
 • Mai Reply

  Så bra på det här med personlig service och ger dessutom alltid det där lilla extra på kurserna hon håller! 🌟

  19 juni, 2023 at 14:53

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *