Vi på CSiGORA – Jennifer Karlsson

Jennifer Karlsson hundinstruktör hos CSiGORA

Vi på CSiGORA – Jennifer Karlsson

Presentation av Jennifer Karlsson

Vem är jag?

Jag heter Jennifer Karlsson och arbetar som hundinstruktör hos CSiGORA. Idag har jag två hundar, Hjärtat som är en malinois och Humlan som är en rottweiler. Vi tränar och tävlar i både lydnad och bruks och dom är med mig i princip överallt. Vi hittar på massor av roliga saker ihop och genom åren har vi tränat för många riktigt duktiga instruktörer inom framförallt lydnad.

Min första hund fick jag strax innan jag var 10 år. En blandrastik mellan golden retriever och newfoundland. Hon lärde mig otroligt mycket och gjorde mig till den hundnörd jag är idag. Jag gick även på hundsportsgymnasiet i Forshaga där jag lärde mig mycket och fick chansen att utbilda mig till allmänlydnadsinstruktör. Där började dessutom mitt intresse för att tävla.

Jag har också haft flera omplaceringar med diverse ”problembeteenden” som jag vigt mitt liv åt. Två rottisar och en schäfer som väckte mitt intresse för att klura ut hur man kan lösa olika problem. Just nu går jag också en utbildning till beteendeutredare (hundpsykolog).

Mina kurser

Jennifer med sina hundar
Jag med mina hundar Hjärtat och Humlan

Jag är i första hand hundinstruktör hos CSiGORA men hjälper även till med butiken om det behövs och har tidigare även jobbat med nätbutiken. De kurser jag håller är allt från valpkurs till tävlingslydnad som exempelvis valpkurs grund, valpkurs fortsättning, allmänlydnad, allmänlydnad fortsättning, startklass, och tävlingsförberedande grund. Jag har även specialkurser i apportering, spår, fritt följ och hundmöteskurser. För mig är det viktigt att individanpassa träningen så det passar för varje ekipage. Träningen ska dessutom vara enkel att jobba med för hundägarna så de får in det i vardagen.

På kurs delar jag ofta upp gruppen för dom hundar som behöver vänja sig gradvis runt andra hundar. Poängen är att ge dem positiva minnesbilder och bra förutsättningar för inlärning. Har man en hund som inte alls kan vara runt andra hundar så har man även möjlighet att få träna enskilt på kurstillfällena. För den som behöver särskild hjälp eller inte har möjlighet att gå kurs så kan man även boka privatträning för mig.

Jag har även gett tips och råd till hundägare i Husdjurspodden och lokalpressen.  Smålandsposten har dessutom filmat några av de övningar som ingår i mina valpkurser. För att vara en så bra instruktör som möjligt så vidareutbildar jag mig hela tiden, går på föreläsningar och tränar med mina egna hundar för olika instruktörer. Jag älskar verkligen jobbet som instruktör och att få se utvecklingen hos både hund och ägare. Hoppas vi ses!

Comments (11)

 • Märta North Reply

  Jag kan varmt rekommendera att gå kurs för Jennifer oavsett vilken nivå man är på! Hon är superduktig på att träna varje ekipage utifrån den nivå de är på och har en sådan timing och känsla!

  4 juni, 2023 at 21:01
  • Marie Jadner Reply

   Kan varmt rekommendera Jennifer som instruktör, väldigt bra på att hitta lösningar på olika problem.

   6 juni, 2023 at 05:53
 • Eva Ottosson Reply

  Jennifer ser vad som kan förbättras och instruerar pedagogiskt. Med enkla råd tränar vi vidare. Hennes kunskap och tålamod är ovärderliga.

  6 juni, 2023 at 06:18
 • Carina Axelsson Reply

  Jennifer är duktig på att se sånt som andra missar, att hitta bra lösningar som passar just din hund. Hon är dessutom otroligt duktig på att förklara så att man förstår och har både tålamod och hjärta när man ändå gör fel

  6 juni, 2023 at 11:21
 • Magnus Gustafsson Reply

  Jag har gått ett antal kurser för Jennifer och rekommenderar alla som har hund att göra det samma. oavsett ras eller ålder.
  Jennifer har en förmåga att se varje deltagare och hund som individer och anpassar kursen efter varje deltagares förutsättningar. (inom rimlighetens gränser)
  Hon har en väldigt trevlig och bra pedagogik som gör att alla får det just dom behöver på ett enkelt, avslappnat och vänligt vis.

  7 juni, 2023 at 13:32
 • Catharina Wessman Reply

  Jag har aldrig tidigare gått kurs för någon som är så fokuserad som Jennifer. Hon ser verkligen din hund och ser behovet och ger lösningen. Tydlig och kunnig men också ödmjuk.

  7 juni, 2023 at 18:45
 • Matilda Reply

  Jag skulle verkligen rekommendera att gå kurs hos Jennifer då hon oavsett vilken nivå du är på så anpassar hon i det yttersta. Ett plus är att hon är pedagogisk i sitt sätt att lära ut, tydlig och lugn 🫶🏾 Så bra material vi fått med oss från varje kurs vi gått hos Jennifer.

  9 juni, 2023 at 03:59
 • Maria Björk Reply

  Har gått valpkurs special och apportering för Jennifer, hon är väldigt duktig på att hjälpa till när man låser sig fast och ser ut som ett frågetecken 😄 Alltid lösning på allt när man upplever att något inte fungerar för en själv eller vovven!

  9 juni, 2023 at 09:32
 • Kristina Kober Reply

  Toppenkurser! Vi kommer att gå fler nu, när valparna har flyttat!!!!
  Lydia och jag har lärt oss en massa! 😍👍

  12 juni, 2023 at 08:04
 • Kristina Kober Reply

  Toppenkurser! Vi kommer att gå fler nu, när valparna har flyttat!!!!
  Lydia och jag har lärt oss en m

  12 juni, 2023 at 09:55
 • Linus Reply

  Har gått på 4 kurser hos Jennifer hittills och är supernöjd och mycket imponerad av Jennifer med hennes förmåga att läsa av deltagare och anpassa kursen efter var och ens förutsättningar.
  Gå in på grunder för dem som är nya och utmana dem som har mer vana!
  Rekommenderar varmt Jennifer!

  20 mars, 2024 at 13:41

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *