Bondi och Azton – två aktiva papilloner!

Alex' James Bond

Bondi och Azton – två aktiva papilloner!

Papillon är en rolig och aktiv hundras och Bondi och Azton är inga undantag!

Då är det väl dags att minstingarna, 2 papillon, på CSiGORA gör en presentation av sig, men först en snabb presentation av matten.

Maria heter jag och jag är 27 år, bor i ett mysigt hus utanför Alvesta. Boendet delar jag med, förutom papillonerna, deras husse som jag är gift med sedan maj 2018. Jag har studerat på Hundgymnasium i Örkelljunga och det var genom en klasskamrat jag träffade hussen, och när jag tog studenten 2012 så var det självklart att skaffa gemensamt boende.

På CSiGORA så är jag lite alltiallo, jag hoppar in där jag behövs. Men min favoritdel är inköp och att hålla privatkurser. Jag är numera utbildad allmänlydnads- och valpinstruktör samt certifierad balansbollsinstruktör. Under 2021 så kommer jag dessutom vidareutbilda mig inom styrketräning för hund. Men nog om mig, nu över till mina hundar.

Bondi är en papillon som är född 2014, så han blir 7 år i februari.

Det första ord som kommer upp i mitt huvud när jag tänker på Bondi är mammagris. Alla som känner honom vet att jag är hans människa, det är han och jag mot världen. Så länge han är med mig så är livet fantastiskt.

Bondi kom till vår familj maj 2016, då 2 år gammal. Det var spontant och inte alls genomtänkt, men beslutet stod kvar då jag förlorade min första papillon den 2016-05-23 otroligt hastigt och Bondi flyttade in redan dagen efter.

Bondi är en charmör och har utvecklats enormt hos mig, han älskar idag alla människor och är otroligt enkel att ha att göra med och framförallt att ha med sig. Han älskar allt vi gör och ger alltid 100% med glädje. Vi har väl provat på de flesta hundsporter, alltifrån nosework och viltspår till agility och skydd. Det han brinner för är agility, vilket han är helt pensionerad ifrån pga olycka som gjort att han idag lever utan höftkula på högerben.  Så idag tränar vi freestyle, rallylydnad, nosework och försöker få till viltspår, plus att han fystränas varje vecka i form av balansbollsträning.

Bondi är en papillon som älskar alla leksaker, det finns inte en enda leksak jag provat som han inte tycker om, men skulle han bara få en enda leksak så hade det nog blivit en Kongboll för hans del. I ren aktivering så skulle han nog välja Kong snäcka.

Alex' James Bond

Azton är född 2017 så i december blir han fyra år.

Azton är också en papillon och ett riktigt busfrö, som kom in i vårt liv 2018, med rusande fart. Han är den gulliga lilla ängeln men har även gett mig många gråa hårstrån. Han är träningsglad, lekfull och otroligt trevlig mot andra hundar. Människor tycker han inte är någon höjdare, om han inte känner människan. Har en fått komma innanför hans skal så är han fantastisk!

Azzie älskar framförallt rallylydnaden, men det bästa som finns enligt honom är att vara lös i skogen. Få lukta på alla dofter i sin egna takt, undersöka och bara njuta. Men i hallen så älskar han att träna. Mitt mål med Azton är att få upp självförtroendet såpass att människor inte är lika läskiga längre och att han ska kunna få vara lös mer. En dröm hade varit att få starta honom i freestyle och rallylydnad, men det har vi ingen brådska med.

Azton är ingen hund som leker sådär supermycket men en leksak som oftast funkar är kaninkampis. När det gäller aktiveringsleksaker så är det samma som Bondi, Kong Snäckan.

Alex' Azton

Målet med mina hundar är att de ska få ha ett roligt liv och att de ska få må bra. Ett stort orosmoment hos Bondi har varit att han inte haft något som helst matintresse och har snabbt tröttnat på mat, vilket har resulterat i att han pendlat i vikt. Att vara för smal är inte hälsosamt och när han varit inne i sämre period så vill jag inte heller aktivera och motionera som vanligt då han faktiskt inte har energi till det. Men sedan vi fann Wellness Core så har Bondi ätit och det är ofta han ber om mer mat. Idag äter båda killarna främsk Core Lamm men då Azton har det motsatta problemet så får han även Small breed low fat.

Jag hoppas att ni tyckt att det varit roligt att läsa om mina papillonpojkar. Papillon är en aktiv och rolig hundras i en väldigt praktisk storlek. Kommer ni gå kurs för mig så kommer ni stöta på båda killarna, då minst en av mina papillon alltid är med som visningshund. Vill ni följa Bondi och Azton så finns dom på sin blogg HappyPapillons.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *