Recept på hundkakor

Recept pp Hundkakor

Recept på hundkakor

Recept på hundkakor som din hund kommer att älska!

Här kommer ett smaskigt recept på hundkakor som är enkla att baka och som din hund kommer att uppskatta. Perfekta att baka nu till Alla Hjärtans Dag då du kan använda hjärtformade pepparkaksformar för att göra dem extra fina. Givetvis kan du skapa även andra figurer som passar för olika tillfällen. Smaken är dock alltid densamma och de är enkla att förvara i en burk. Frida Herbertsson har bakat dessa kakor flera gånger till oss på CSiGORA och hon delar här med sig av sitt uppskattade recept. Om du har egna bra recept på hundgottis får du gärna dela med dig i kommentaren nedan!

Det du behöver till hundkakorna:

2 dl vatten
1 tärning köttbuljong
0,5 dl riven ost
0,75 dl pulvermos (pulvret, inte tillagad potatismos)
1 tsk olja
1 ägg
3,5 dl bovetemjöl

Så här bakar du hundkakorna steg för steg:

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Koka upp vattnet och buljongtärningen.
 3. Låt svalna.
 4. Blanda ihop osten, pulvermospulvret, oljan, ägget och mjölet.
 5. Tillsätt buljongvattnet och blanda väl.
 6. Kavla ut och stansa med dina favoritformar!
 7. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
 8. Låt svalna.
 9. Färdiga att serveras!
Ellie bakar hundkakor
Ellie bakar hundkakor

Hur roligt är det inte att bjuda sin hund på hemlagade kakor! Nu till Alla Hjärtans Dag är det givetvis fint att ge bort hemlagade kakor i present, förpackade i en fin burk. Det är en present som visar på en stor portion kärlek.

Vi hoppas du uppskattar detta recept på hundkakor och önskar dig lycka till med bakandet! På bilden är det Ellie som hjälper Frida att baka. Hon hälsar till alla hennes hundvänner att dessa hundkex är supergoda!

Har du något bra recept på hundgodis eller hundkex?

Kanske har även du nåt smaskigt recept på hundgodis eller hundkex du vill dela med dig av? Eller så känner du någon som är suverän på att fixa hemlagat hundgodis? Skriv gärna ditt recept i kommentaren nedan. Eller be din vän att bidra. Det bör vara recept som ni testat och vet fungerar. Hur roligt vore det inte om vi kunde få ihop en samling recept med hundgodis, hundkex och smaskiga kakor! Tagga och dela dina vänner så kanske vi kan få ihop riktigt många recept!

Tusen tack för ditt bidrag! Foto och recept: Frida Herbertsson

Comment (1)

 • Christel Reply

  När vi gör hundkex brukar vi använda t ex lerver, njure, hjärta och tunga som vi kokar/sjuder i vatten med lite salt och en skvätt olja i vattnet. När det kallnat kör vi det med knivarna i matberedaren så det blir en ”gegga”.
  Blanda detta med olika typer av mjöl (fint o grovt mjöl) havregryn, vitlöksklyfta och en del av vattnet som inälvorna kokat i, liten skvätt matolja.
  Arbeta ihop till en smidig deg och gör små platta biffar eller kavla ut och använd formar till att ta ut kakor alternativt skär ut kakor/kex.
  Torka dom i unga på 75 – 100 grader med ugnsluckan lite, lite öppen för att släppa ut fukt.
  Hur lång tid tolkningen är beror på hur tjocka kex du gör.
  Ingen hund kan motstå dessa kex!!

  11 februari, 2021 at 12:06

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *