Hur kan jag hjälpa min hund att hantera värmen?

Silverduk hjälper hunden att hantera värmen bättre

Hur kan jag hjälpa min hund att hantera värmen?

Hur kan jag hjälpa min hund att hantera värmen?

Hur kan jag hjälpa min hund att hantera värmen? En vanlig fråga vi får när värmen är här. Det bästa är givetvis att vara förberedd innan. För ett djur som inte svettas som oss är det vårt ansvar att se till att hundarna inte far illa i värmen. Då menar vi inte enbart det självklara att inte lämna hunden i en varm bil. Om du läser denna text innan den 1 maj 2024 så kan du använda rabattkoden Vår24 så får du 24% rabatt på kyltillbehör och sommarprylar till din hund.

Här bjuder vi på sju lösningar som hjälper din hund att hantera värmen bättre:

1. Vattenlek:

Fyll en liten pool eller en balja med vatten och låt din hund plaska runt och svalka sig. Du kan även använda en vattenspridare för extra kul.

2. Frysta leksaker:

Fyll leksaker som kong eller andra hundleksaker med godsaker och lägg dem i frysen över natten. Du kan också frysa in leksaker som gör att hunden håller sig sval när den leker med dem. Frysta fiskpinnar är också poppis att tugga på i värmen.

3. Skugga och fläkt:

Pumi under en silverduk
Skönt att krypa in under en svalkande silverduk varma dagar. Foto: Åsa Lundbergh

Se till att din hund alltid har tillgång till skugga under varma dagar. Silverduken är här oumbärlig då den reflekterar solesn UV-strålar samtidigt som vinden kan fläkta igenom. Placera gärna en fläkt i närheten för att ge lite extra svalka.

4. Våta handdukar

Fukta en handduk i kallt vatten och placera den över din hunds rygg eller låt din hund ligga på den. Detta kan hjälpa till att sänka kroppstemperaturen. Eller investera i ett bra kyltäcke eller kylhalsband.

5. Kyldyna:

Investera i en kyldyna speciellt designad för hundar. Det finns kyldynor som aktiveras av hundens vikt men också kylmattor som du blötlägger och håller sig aktiva i flera dagar.

6. Tassarna:

Tänk på hundens tassar. Särskilt om den ska gå på asfalt heta dagar. Känn efter med din hand. Är det hett för dig så är det hett för hunden. Se därför till att ha hundskor hemma. Se till att investera i skor som andas och ta av skorna så fort ni inte går på heta underlag. Det är viktigt att tassarna får andas då det är genom tassar och mun som hunden hanterar värmen.

7. Vätskeersättning.

Se till att ha vätskeersättning hemma. Varma dagar kan ni ge vätskeersättning förebyggande varje dag. Givetvis ska hunden alltid ha tillgång till friskt vatten. Undvik också långa promenader när det är som varmast på dagen.

Hoppas att dessa tips kommer hjälpa dig och din hund i sommar. Har du fler frågor kan du besöka vår butik i Rottne eller skicka ett mejl till: info@csigora.com. Då kan vi ge dig mer individuella råd vad just din hund kan behöva. Du kan också läsa mer hur silverduken fungerar i praktiken: Hur effektiv är en silverduk?

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *