Hundtuggben med päls

Hundtuggben med päls

Hundtuggben med päls

Hundtuggben med päls ger hunden en spännande stund

Hundtuggben med päls på kan användas för att berika hundens upplevelse och stimulera deras naturliga beteende. Pälstäckta tuggben kan ge hundar möjlighet att utforska och interagera med sitt byte på ett mer naturligt sätt, vilket kan vara berikande och stimulerande för dem. Att låta hundar nosa, undersöka och känna pälsen mot sin nos kan uppmuntra till fysisk och mental stimulans, samt bidra till deras välbefinnande och välmående.

Några tips på tuggben med päls

Om du inte handlat tuggben med päls tidigare till din hund kan Njord nötchips vara ett första alternativ. Nötchipsen är tillverkade för hand i Bålsta och kohuden kommer från lokala bönder i närheten och inte från något garveri. Njord nötchips är dessutom tillverkade helt utan tillsatser och kemikalier samt består endast av lufttorkad hud med päls kvar. Det passar hundar av alla storlekar, antingen som ett snacks för den större hunden eller en längre sysselsättning för den mindre hunden. Till de allra minsta hundarna rekommenderar dock vi nötstrips som är mindre och mer avlånga än nötchipsen. Njord använder endast svenska råvaror av högsta kvalitet och du kan läsa mer om dem i deras egen blogg.

Vår storsäljare är annars kaninöron med päls. Perfekt när du vill berika din hunds livsmiljö och ge dem extra stimulans. Kanin är dessutom en proteinkälla med hög smältbarhet och som även passar till hundar som är känsliga eller har intolerans mot andra proteiner. De har alla europeiskt ursprung.

Ett annat uppskattat tugg är oxöron med päls. De är naturligt lufttorkade med europeiskt ursprung. Här får hunden sitt behov att tugga och undersöka tillgodosett. Andra tugg av mer naturlig sort är svenska renhorn eller lammhorn. De har en annorlunda konsistens och räcker länge, lammhornen kan du dessuitom fylla med blötmat eller färskfoder. Skulle något vara slut i lager så kan du mejla oss, vi tar regelbundet in dessa tugg men ibland tar de slut fort.

Berikning för din hund!

Om du kommer förbi butiken i Rottne har vi dessutom frysarna fulla med råa ben. Vi skickar inte dem så de går inte att beställa via nätet.

Kika gärna in under vår kategori berikning för fler tips hur du kan skapa en spännande livsmiljö för din hund, där din hund får utlopp för fler av sina naturliga behov, använda sina hundspecifika sinnen, få utlopp för sina känsor och helt enkelt  få vara mer hund, för sin egen skull.

Håll dock uppsikt över din hund när din hund tuggar.

Är du nyfiken att lära dig mer om berikning kan du prata med någon av våra berikningskonsulter. Du kan också nörda ner dig ordentligt genom att gå exempelvis Hundutbildningsgruppens utbildning till Berikningskonsult. Läs gärna vårt blogginlägg om foderberikning för fler tips!

Vill tillägga att det är helt ok för hunden att äta upp pälsen på tuggbenen, det är inte mer än att de bidrar med smak, konsistens och fibrer för tarmkanalen. Men hunden väljer själv om den vill pilla bort pälsen, äta den eller inte äta den. Det är det som är en del av poängen med berikning att hunden kan välja och välja bort.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *