Hundkurs Växjö med omnejd

Hundkurs Växjö

Hundkurs Växjö med omnejd

Hundkurs Växjö för dig som skaffat valp eller vill börja träna

Hundkurs Växjö med omnejd för dig som letar efter valpkurs, unghundskurs, allmänlydnad, rallylydnad, nosework, hundmötesträning och liknande hundkurser. Du hittar allt detta hos CSiGORA som ligger i Rottne utanför Växjö. Där finns en inomhushall och professionella instruktörer som ger dig och din valp en bästa start eller hjälper dig som kört fast i din träning om det så handlar om vardagslydnad eller någon hundsport.

CSiGORA har en egen hundhall samt hundbutik

CSiGORA ligger på Löpanäsvägen 38 och där finns gott om parkering och fina strövområden där du kan rasta din hund. Bussen stannar också precis utanför. I anslutning till hundhallen finns en hundbutik där du kan handla träningsgodis, belöningsleksaker, hundförarkläder, hundmat och det mesta din hund behöver. Gör gärna en utflykt med din hund och träffa oss på CSiGORA. Butiken är öppen måndag-torsdag 11-19 samt lördag och söndag 12 -16. Men butiken är även öppen andra tider för dig som går kurs. Dessutom har alla som går kurs 10% rabatt på hundgodis och leksaker.

Belöningsbaserad träning med hänsyn till varje hunds förutsättningar

Hos CSiGORA utanför Växjö startar vi upp nya kurser kontinuerligt. Vi har kurser varje kväll och helg så du hittar säkert någon kurs som passar just dina tider. Du kan också alltid mejla till oss om du har önskemål på kurs eller andra tider. Våra instruktörer är välutbildade och håller sig uppdaterade om nyheter inom hundträning, forskning och hur vi kan ge våra hundar ett bra liv. För oss är det viktigt att utgå ifrån varje hunds förutsättningar och respektera hundens olika behov. Vår träning är belöningsbaserad där vi motiverar hunden att göra bra val istället för att kuva den. En bra relation och en hund som mår bra är bästa grunden för att utvecklas tillsammans. Så letar du hundkurs i Växjö, tveka inte att testa någon av våra hundkurser. Har du några frågor kan du ringa och prata med Christina på 070-8988360.

Hundkurser i Växjö hos CSiGORA

Valpkurser

Vi har flera olika valpkurser med olika svårighetsgrad och antal tillfällen. Har du en valp som blir stressad runt andra valpar ska du välja Jennifers Valpkurs Grund. Hon börjar alltid med en valp åt gången i hallen och ökar sedan på antalet valpar inne samtidigt efter vad just din valp klarar av. Just denna kurs är särskilt bra för dig som vill träna grundligt och kanske tävla framöver. Tycker du däremot att det är viktigt att träna i grupp och fokusera på vardagslydnad så ska du välja en valpkurs för Frida eller Christel. Kanske vill du gå en kortare kurs och inte binda upp dig för allt för många gånger? Då ska du välja någon av Cornelias valpkurser. Oavsett vilken valpkurs du väljer kan du sen gå någon fortsättningskurs. Här kan du se vilka kursstarter vi har just nu för dig och din valp: Valpkurs hos CSiGORA utanför Växjö

Allmänlydnad

Allmänlydnad Grund passar såväl dig som gått någon valpkurs som dig som tränat in grunderna själv. Den är även bra för dig som inte tränat på ett par år som behöver hjälp att komma igång samt om din hund har svårt att koncentrera sig bland andra hundar. Om du istället har en unghund som du vill träna i grupp ska du välja Cornelias unghundskurs. Vi har också fortsättningskurs i allmänlydnad för dig som vill utveckla din träning. Kanske vill du fila lite extra på din lydnad och kanske träna bruks? Spana då in Jennifers Startklass eller Tävlingsförberedande grund. Har du stora problem med hundmöten? Då har vi specialkurser för det som är särskilt anpassade för att få en harmonisk vardag. Då och då har vi även hundkurser i följsamhet, koppelträning och inkallning. Om du kikar in under kategorin Allmänlydnad hittar du aktuella kursstarter.

Nosework

Vi har flera kursstarter i Nosework, såväl på nybörjarnivå som för dig som vill utveckla dig vidare. Det är Christel som håller i dessa kurser. Hon är certifierad instruktör och doftprovsdomare via Svenska Nosework Klubben.  Då och då ordnar Christel även öppna träningar i nosework, träningstävlingar och doftprov. Nosework är en otroligt uppskattad aktivitet då det passar alla hundar och man kan i princip träna det överallt. Att få jobba med nosen är otroligt stimulerande för hunden och ett tillfälle för hunden att få jobba mer självständigt.

Rallylydnad

Sporten heter rallylydnad därför att det är du som är kartläsare, som ska läsa vad det står på de olika skyltarna medan det är hunden som kör, dvs utför det som står! Det handlar inte om att det ska gå fort utan snarare om god kommunikation och samarbete. Det är  en väldigt rolig form av träning med olika moment som du även kan ha glädje av i vardagen. Våra kurser i rallylydnad passar såväl dig som vill träna rallylydnad som aktivering som dig som vill börja tävla. Vi har nya kurser som startar kontinuerligt med Christel, Frida eller Maria. Då och då har vi även prova på tillfällen för dig som vill testa om sporten är något för dig men också öppna träningar för dig som kommit en bit på vägen.

Specialkurser och privatträningar

Förutom ovanstående kurser kan du även boka in en privatträning, eller om du har problem, en beteendeutredning (av hundpsykolog). Mejla oss dina önskemål så ska vi se om vi kan hjälpa dig och vad vi kan erbjuda: info@csigora.com. Du kan också få hjälp med balansträning av Maria som är certifierad balansbollsinstruktör och duktig på att ge träningstips och övningar. En riktigt rolig specialkurs är att lära din hund att bli Brandvarnare och varna vid rök eller eld. Christel är utbildad av Anders Hallgren och Anders är även med och certifierar era hundar. Någon gång per år hålls denna kurs och vet du med dig att du vill gå kan du göra en intresseanmälan här. På sommaren och hösten drar vi även igång kurser i kantarellsök. Dessa kurser blir snabbt fullbokade redan på vårkanten så håll utkik när de läggs ut på hemsidan. Frida håller även kurser i Trickträning och Freestyle och säsongens enda trickkurs startar den 13 januari. Sen kommer det dröja något år innan dessa kurser körs igen.

Förutom hundkurser erbjuder vi också intressanta föreläsningar. Närmast kan vi tipsa om Carro Alupos föreläsning om vaktande och larmande hundar. Missa inte den.

Oavsett vilken kurs du väljer så är våra hundinstruktörer proffs på hundträning och har som jobb att hjälpa just dig och din hund. Vi har många nöjda deltagare och hoppas att även du som bor i Växjö med omnejd vill gå någon hundkurs hos oss. Varmt välkommen med din anmälan!

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *