Valpkurser i vår inomhushall utanför Växjö

Valpkurser Växjö

Valpkurser i vår inomhushall utanför Växjö

Valpkurser i vår inomhushall utanför Växjö

Valpkurser i vår uppvärmda inomhushall i Rottne som ligger strax utanför Växjö. Bussen stannar precis utanför och du går in via CSiGORAs hundbutik. Vi har flera olika valpkurser som passar alla valpar och valpägare oavsett tidigare erfarenhet.

Vilken valpkurs ska jag gå?

Har du tävlingsambitioner eller enbart tycker att det är kul att träna lydnad då rekommenderar vi Jennifers Valpkurs Grund. Den fungerar även för valpar som har svårt att koncentrera sig runt andra valpar då ni börjar med att vara inne i hallen en åt gången. Därefter anpassar Jennifer antal hundar inne samtidigt efter vad just din hund klarar av. Du kommer få massor av tips hur du kan motivera och kommunicera bättre med din hund. Jennifer har därefter flera fortsättningskurser för valpar, vuxna hundar och för dig som vill börja tävla bruks eller lydnad.

Tycker du däremot att det är viktigt att alla valpar ska vara inne samtidigt i träningshallen, för att socialträna din valp, då ska du välja Frida eller Cornelias valpkurser. Fokus här är att skapa en bra relation till din hund som bygger på glädje och samspel. Du kommer få många övningar och tips som gör vardagen med din valp enklare att hantera. Frida har också en fortsättningskurs som heter Glädje och självförtroende.

Träningsfilosofi

Oavsett vilken valpkurs du väljer är det viktigt att utgå ifrån valpens förutsättningar och se till att den får sina medfödda behov tillgodosedda. Träningen är belöningsbaserad där vi motiverar fram önskat beteende istället för att kuva valpen.

Alla valpar är välkomna, oavsett ras, vi ser till individen och vill att även du gör det. Det finns så många experter och förväntningar nya valpägare möts av att det ibland kan vara svårt att veta vem man ska lyssna på och vilka krav som är rimliga på en liten valp. Hos oss träffar du instruktörer som är välutbildade och arbetar professionellt med hund, de är lyhörda för vilka behov just du och din valp har. När du kliver in hos oss ska du släppa alla prestationskrav som många gånger hämmar relationen till valpen. Vårt mål är att anpassa all träning efter din valp och hjälpa er till en bra vardag och ge er redskap för att nå er fulla potential.

Kommande valpkurser

I skrivande stund (230103) finns det platser på nedanstående valpkurser. Hittar du hit till detta blogginlägg senare under året så hittar du våra kursstarter här: Valpkurser

Vad ska jag göra när valpkursen är klar?

Givetvis hoppas vi att du vill fortsätta att gå kurs hos oss. Satsar du på lydnads eller bruks så har Jennifer flera olika kurser i allmänlydnad, startklass, tävlingsförberedande grund och specialkurser i apportering, fotgående och de moment som ingår i de olika tävlingsklasserna.

Men vill du enbart göra något kul med din hund så är rallylydnad, nosework, trickträning perfekta kurser att utvecklas vidare i. Vi har också kurser för dig som kört fast i träningen som exempelvis hundmöteskurser. Kanske har valpen blivit unghund och då kan man behöva lägga om sin träning och gå en unghundskurs. En kurs som vi är ensamma om är utbildning till brandvarningshund. Det räcker med att du gått någon valpkurs för att kunna delta. Tre av våra instruktörer är dessutom utbildade berikningskonsulter så framåt våren ska du hålla utkik efter våra äventyr och berikningsdagar. Planer finns även för berikningskurs för valpar. Mejla oss gärna om du är intresserad av det: info@csigora.com

Varmt välkomna på valpkurs hos oss på CSiGORA. Se alla valpkurser här: Valpkurs hos CSiGORA i Rottne utanför Växjö

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *