Eldsjälar och företagare i Växjö

Eldsjälar och företagare i Växjö. På bilden Boss.

Eldsjälar och företagare i Växjö

Eldsjälar och företagare i Växjö

När CSiGORA startade var det i första hand för att erbjuda bättre hundsaker som tog hänsyn till hundens egna behov. Det är för att vi vill ge hundar ett bättre liv om det så handlar om hundmat, hundtillbehör eller att utbilda hundägare. Samtidigt är vi ett företag som ska gå runt, personal som ska ha lön och hyra som ska betalas. Vi måste helt enkelt kombinera vårt brinnande intresse med allt som hör ett företag till.

Fredagslunch med Växjö Connect

När man är ett litet företag är det mycket att tänka på och då är det viktigt att hitta bra samarbetspartners även utanför den egna branchen. Jag har tidigare skrivit om Växjö Connect som är ett nätverk av små företagare, i och runt Växjö, som precis som vi brinner för det de gör. Det är så härligt att träffa engagerade företagare som lägger ner sin själ i sitt företag och hjälper sina kunder till max. Det märks på våra fredagsluncher där vi delar med oss av erfarenheter som företagare och där det alltid finns någon att fråga, om det så handlar om exempelvis ekonomi, marknadsföring, hälsa eller ledarskap. Om även du vill komma som gäst en lunch vore det jättetrevligt. Du kan läsa mer här: Växjö Connect.  Jag tänkte här presentera några av de företag som är med.

Mod att Våga

Mod att våga drivs av Niclas Bjälkenborn som är Bamse personifierad: Snäll, hjälpsam och grymt stark på ledarskap. Han har också gedigen erfarenhet av att arbeta som chef på olika nivåer. Nu hjälper han andra chefer med coaching och utbildningar. Jag har själv gått en av Niclas kurser och kan verkligen rekommedera alla företagsledare att göra detsamma. Niclas är tydlig, pedagogisk, inspirerande och framförallt så får man med sig praktiska verktyg som man kan använda sig av direkt. Han är dessutom hundägare till en spansk vattenhund som heter Boss som ni ser på bilden ovan. Foto: Niclas Bjälkeborn.

Gårdshem Fastighetsförmedling

Gårdshem Fastighetsförmedling drivs av Siri Ek som är en stjärna på att sälja gårdar, villor men även lägenheter. Hon är kunnig, noggrann och tar helt underbara bilder på sina objekt. Siri är lyhörd och bryr sig om både köpare som säljare. Hon är dessutom en av initiativtagarna till Växjö Connect och alltid så inspirerande att prata med på våra luncher. Jag har stor respekt för Siris kunskap och engagemang och rekommenderar verkligen hennes mäklarbyrå.

Embla Coach and Consulting AB

Embla Coach and Consulting AB drivs av Jennie Ljungdahl och är det lilla företagets HR-stöd. Som litet företag så har man ju inte alltid någon anställd HR-resurs men behovet finns ju ändå kvar. Jennie hjälper till med allt från arbetsmiljö, personalfrågor som chefsstöd. Det är bara att lyfta på luren om du behöver hjälp med rehabilitering, förhandlingar med facket, medarbetarsamtal eller upprätta en handlingsplan för det arbetsmiljöarbetet som alla arbetsgivare enligt lag måste ha. Att ha en HR-konsult i sitt nätverk är så praktiskt för det dyker alltid upp frågor i det vardagliga arbetet som man kanske inte har så bra koll på.

Parment

Parment Yoga och Massage drivs av Ulrika Parment som är helt suverän på att ge massage om det så handlar om ren avslappning eller exempelvis bindvävsmassage beroende på vad det är du bäst behöver. Spana in hennes sida för det finns massor av varianter att välja på. Dessutom håller hon även yoga oavsett om du vill ha en  mer vilsam eller fysisk variant. Ulrika är väldigt flexibel, varm och alltid lika roligt att träffa. Hon har så många bra tips om såväl företagande som din hälsa.

Ekonomiexperten

Nätverkets egen ekonomiexpert är Fredrik Grengby som driver Ekonomiexperterten. Han hjälper till med såväl bokföring som ekonomisk rådgivning. I skrivande stund använder jag inte Fredriks tjänster själv men han har alltid så bra svar på mina ekonomiska funderingar och frågor. Han är dessutom så trevlig att diskutera med när Växjö Connect har sina fredagsluncher. Jag har stort förtroende för Fredrik och hans kunnande och funderar starkt på att lämna över min bokföring till honom framöver.

Bara underbara

Alltid lika glada Marie Sternström driver butiken Bara Underbara som ligger en bit utanför Växjö i Skruv. Ett paradis för oss tjejer som vill prova kläder i lugn och ro och få hjälp att exempelvis prova ut en BH. Marie är en så ödmjuk person men när det kommer till kläder och bra passform kommer du få raka och ärliga tips och råd. Det är så många butiker som inte har den här servicen och framförallt inte den kunskap Marie besitter. Rekommenderas varmt.

Brandstedt Marketing

Ola Bandsted är initiativtagare till Växjö Connect och en gedigen eldsjäl. Han driver Brandstedt Marketing  och på våra träffar delar han med sig av smarta tips som rör digitalisering, hemsidor och marknadsföring. Det är också det han är proffs på och jag har själv anlitat Ola många gånger för såväl hjälp med hemsidan, sökoptimering som olika tekniska lösningar. Om du behöver en ny hemsida så är det garanterat Ola du ska vända dig till. Han är dessutom så rolig att hänga med.

Naturlig Form

Jeanette Bladh är en glad och varm tjej som verkligen älskar sitt jobb. Hon driver frisörsalongen Naturlig Form och är utbildad ekofrisör. Jag har klippt mig hos Jenette de senaste fem åren då hon kan få mitt hår att se levande ut. Hon har en konstnärlig känsla för färg, form och vilken frisyr som passar var och en av oss. Jeanette vårdar ditt hår med bra produkter och har du ett trist och slitet hår är det hit du ska vända dig. Sen att jag och Jeanette har olika åsikter om det mesta är något helt annat. Det är också det som är så skönt med vårt nätverk att det är högt i tak. Det viktigaste är trots allt att vi alla brinner för våra egna företag med kundens bästa i centrum.

Råstyrka Gym

Olof Johansson och Nicole Markusson från Råstyrka Gym är två supertrevliga eldsjälar som brinner för hälsa och träning. När jag besökte deras gym kände jag genast av den familjära känslan att vem som helst är välkommen. Även om man inte är van att gå på gym eller träna. De har personlig coaching och skärddarsydda program för varje individ, även för oss kvinnor som stressar lite för mycket. Spana in deras hemsida eller boka en kostnadsfri konsultation. Både Nicole och Olof är väldigt generösa med att dela med sig av sin kunskap och Nicole har dessutom lite kurser för oss företagare. Hon har bland annat hjälpt oss att sätta upp vår googleannonsering.

Själfullt

Ina Annerstad driver företaget Själfullt som fokuserar på företagsrådgivning. I en föränderlig värld är det lätt att tappa fokus för såväl sig själv som sitt företag. Ina hjälper dig att ringa in dina inre värden och essensen av ditt företagande så att du fokuserar på det du är bäst på och även mår bäst av. Ina är dessutom en varm och vänlig själ som man alltid mår bra att prata med. Hon är även den som håller ordning på våra möten, gäster och mervärden. Har du några funderingar kring Växjö Connect kan du absolut kontakta Ina!

Damsö Design

Helene Damsö är ursprungligen bildlärare och stickdesigner som startat en butik med fokus på naturliga material. Förutom mönster och naturgarn hittar du även inredning, smycken, delikatesser och hantverk. Allt från naturen. Hennes företag heter Damsö Design och kika gärna in på hennes hemsida för att se allt fint hon erbjuder. Helene gör även personliga presenter som du kan beställa här. Eller varför inte gå någon av hennes kurser?

FiloSofia

FiloSofia drivs av Sofia Rappe vid Norraby Gård utanför Rottne. Hon erbjuder bland annat MediYoga som är en skön avslappnande meditativ form av yoga som passar alla. Jag har själv gått Sofias MediYoga och miljön, stämningen och Sofia själv bidrar till en helhetsupplevelse som känns så skönt i hela kroppen, även efteråt. Kika gärna in på FiloSofias hemsida för där finns flera spännande kurser och aktiviteter Jag är så glad att Sofia är med i vårt nätverk då hon alltid sprider så god stämning.

Detta är enbart några av de eldsjälar och företagare i Växjö som brukar ses varannan fredag för lunch. Extra roligt är att vi ofta har gäster på besök och att vi ibland gör studiebesök hos varandra. Då och då blir det också en middag eller afterwork. Vi har kul ihop helt enkelt samtidigt som vi lär av varandra och alltid har någon att fråga.

Comments (6)

 • Niclas Bjälkenborn Reply

  Tack Christina! Jag kan bara understryka hennes erfarenheter av vikten med nätverket. Jag kan också varmt rekommendera hennes hundkunnande och deras kurser. Boss och jag ser framemot nästa kurs i höst/ Niclas

  2 augusti, 2023 at 10:12
  • Christina Klosterberg Reply

   Tack Niclas. Du är så välkommen till nästa kurs. Så ses vi på lunch snart!

   3 augusti, 2023 at 07:41
 • Jennie Ljungdahl Reply

  Tack Christina. Det är så fint att vi har vårt nätverk med så mycket olika kompetenser att både ta hjälp av men även rekommendera vidare.
  Nästa hundkurs kommer definitivt bli hos Christina som tar hand om både tvåbenta och fyrbenta vänner på bästa sätt/Jennie -Embla C

  2 augusti, 2023 at 17:56
  • Christina Klosterberg Reply

   Tack Jennie! Ska bli kul att ses snart och ni är så välkomna på kurs!

   3 augusti, 2023 at 07:43
 • Jeanette Reply

  Härligt med nätverkande och nöjda kunder o härliga möten! Hundar är verkligen våran bästa vän o du gör så mkt för de ska ha det bra! Rekommenderar verkligen dina kurser o din butik! Bästa servicen med kompetent personal o hög kvalitet`! <3 Jeanette

  2 augusti, 2023 at 19:44
  • Christina Klosterberg Reply

   Tack snälla och tack för senast. Puss på nosen till lilla Myra!

   3 augusti, 2023 at 07:45

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *