Covid-19

Hundar, kurser och föreläsningar i samband med Covid-19. Försiktighetsåtgärder hos CSiGORA.

Vi på CSiGORA håller oss uppdaterade och vidtar de försiktighetsåtgärder Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om deras krav förändras så kommer vi anpassa oss efter det. Det kan vara bra för dig som handlar eller går kurs hos oss att veta vilka åtgärder vi vidtar.

Personalen
För det första är givetvis personal som känner av symptom som halsont, huvudvärk hosta eller feber inte på jobbet. Merparten är dessutom vaccinerade. Vi är extra noga med handhygien och i alla våra lokaler finns tillgång till handsprit.

Lokalerna
Eftersom vi hanterar färskfoder och har valpkurser är vi även i vanliga fall noggranna med hygien. Det finns handsprit och engångshandskar som även du som kund kan använda dig av. Vi svabbar dagligen med rengöringsmedel och Virkon för att ta död på virus.

Butiken är  nu öppen som vanligt och vi har för tillfälligt inte restriktioner gällande antal personer i lokalen. Vi ber dock dig som visar symptom på Corona att inte besöka oss utan att istället beställa via nätbutiken. 

Kurser
Våra kurser fortsätter som vanligt och vi anpassar dem efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Var fortfarande noggranna med avståndet till varandra. Ta gärna med egen vattenskål till hunden. När det gäller antal personer så tillåter vi 2 personer per hund på de flesta av våra våra kurser,

Rottne Hundhall
Du kan hyra hundhallen som vanligt, men återigen ber vi dig att inte komma om du riskerar att bära på Covid-19. Det finns handsprit, tvål och rengöringsmedel på toaletten.

Coronavirus hos hund
Enligt SVA finns det i dagsläget inga hundar som smittats av Covid-19 eller indikation på att de kan sprida smittan. WHO har också meddelat att hundar inte kan få Covid-19 så de hundar som suttit i karantän har släppts. Om viruset kan smitta, mellan människor, via någon som klappat hunden vet man inte säkert, även om inget tyder på detta. Men det skadar inte att vara extra försiktig med att låta din hund hälsa på okända människor eller bli klappade av de som visar symptom på Covid-19. Kanske hunden kan få ett extra bad för säkerhets skull?

Däremot kan hundar få coronavirus CCV som sätter sig på tarmarna. Det viruset har dock inget med Covid-19 att göra. Läs mer om CCV på SVA: Coronavirus hos hund. För att inte smittan ska spridas via våra lokaler svabbar vi som sagt med Virkon som tar död på viruset. Men du som hundägare bör också vara noggrann med att plocka upp efter din hund och ta gärna med egen vattenskål.

Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta oss på mejl: info@csigora.com