Covid-19

Hundar, kurser och föreläsningar i samband med Covid-19. Försiktighetsåtgärder hos CSiGORA.

Vi på CSiGORA har vidtagit extra försiktighetsåtgärder på grund av spridningen av Coronaviruset. Vi utgår ifrån regeringens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om deras krav förändras så kommer vi anpassa oss efter det. Det kan vara bra för dig som handlar eller går kurs hos oss att veta vilka åtgärder vi vidtar.

Personalen
För det första är givetvis personal som känner av symptom som halsont, huvudvärk hosta eller feber inte på jobbet. Merparten är dessutom dubbelvaccinerade. Vi är extra noga med handhygien och i alla våra lokaler finns tillgång till handsprit. Vi undviker att ta i hand och även klappa om din hund. Vi kommer också hålla avstånd till er precis som du bör göra till andra besökare.

Lokalerna
Eftersom vi hanterar färskfoder och har valpkurser är vi även i vanliga fall noggranna med hygien. Det finns handsprit och engångshandskar som även du som kund kan använda dig av. Vi svabbar dagligen med rengöringsmedel och Virkon för att ta död på virus. Vi torkar av alla handtag med handsprit och även toaletten desinfekteras. Vi vädrar också ordentligt. Just nu får det finnas max 15 personer i butiken samtidigt och 25 personer i hallen. Vi kommer dock inte ha så numerärt stora aktiviteter just nu.

Butiken
Butiken är öppen som vanligt tisdag och torsdag 14 -18 samt lördag och söndagar 12 -16. Just nu tillåter vi max 15 personer samtidigt i butiken, Det är extra viktigt att vi håller avstånd till varandra. Vi ber dig som visar symptom på Corona att inte besöka oss utan att istället beställa via nätbutiken eller be om hemleverans. Vi har hemleverans till vårt närområde som Rottne, Alvesta och Växjö. Vi ställer det du beställt utanför din dörr eller på valfri plats du meddelar oss. Mejla då in din beställning till: info@csigora.com

Kurser
Våra kurser fortsätter som vanligt och vi anpassar dem efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber alla som känner sig dåliga att hålla sig hemma. Var extra noggranna med avståndet till varandra.  Vi önskar även att endast en person per hund kommer men vill ni vara 2 på en valpkurs eller behöver chaufför så har vi sagt att max 2 deltagare per hund.

Rottne Hundhall
Du kan hyra hundhallen som vanligt, men återigen ber vi dig att inte komma om du riskerar att bära på Covid-19. Antal bokningsbara timmar kommer dock vara något färre än vanligt då vi vill hinna med att upprätthålla en mycket hög grad av hygien och städa mellan träningspassen. Det finns handsprit, tvål och rengöringsmedel på toaletten så du kan torka av toalettstolen. Vi vädrar också ordentligt varför det är lite kyligare än vanligt i hallen.

Coronavirus hos hund
Enligt SVA finns det i dagsläget inga hundar som smittats av Covid-19 eller indikation på att de kan sprida smittan. WHO har också meddelat att hundar inte kan få Covid-19 så de hundar som suttit i karantän har släppts. Om viruset kan smitta, mellan människor, via någon som klappat hunden vet man inte säkert, även om inget tyder på detta. Men det skadar inte att vara extra försiktig med att låta din hund hälsa på okända människor eller bli klappade av de som visar symptom på Covid-19. Kanske hunden kan få ett extra bad för säkerhets skull?

Däremot kan hundar få coronavirus CCV som sätter sig på tarmarna. Det viruset har dock inget med Covid-19 att göra. Läs mer om CCV på SVA: Coronavirus hos hund. För att inte smittan ska spridas via våra lokaler svabbar vi som sagt med Virkon som tar död på viruset. Men du som hundägare bör också vara noggrann med att plocka upp efter din hund.

Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta oss på mejl: info@csigora.com